Ce cauzează mirosul vaginului?

Un vagin sănătos poate mirosi în multe feluri fiind unic fiecărei femei. Un miros vaginal ușor este de obicei complet normal și nu trebuie să vă faceți griji. Poate fi cauzat de modificări ale dietei, de nivelul hormonal, de ciclul menstrual sau de bacteriile vaginale. A face sex și a transpira mult poate deasemenea afecta modul în care miroase vaginul. Dar dacă observați un miros puternic, extrem de neplăcut, este probabil un semn de infecție. Mirosul neplăcut este un simptom comun al vaginozei bacteriene, o afecțiune cauzată de un dezechilibru în flora vaginală. Vaginoza bacteriană, sau VB, face ca bacteriile dăunătoare să crească fără control și să elimine bacteriile benefice care reglează nivelul pH-ului din vagin. Pe lângă faptul că provoacă un miros extrem de neplăcut, vaginoza bacteriană poate schimba culoarea și textura scurgerii vaginale către alb-cenușiu și mai subțire decât în ​​mod normal. Acestea fiind spuse, un vagin urât mirositor este adesea singurul simptom vizibil al vaginozei bacteriene. Deși mirosul vaginal urât poate fi enervant și poate afecta negativ calitatea vieții, acesta poate fi tratat cu ușurință.

Cum să scăpați de mirosul vaginal neplăcut

Vaginoza bacteriană este de obicei tratată cu antibiotice, dar un produs natural, fără prescripție medicală, precum Multi-Gyn ActiGel, este atât eficient, cât și mai blând pentru corp. În timp ce antibioticele omoară fără discriminare toate bacteriile din vagin, Multi-Gyn ActiGel blochează doar microorganismele dăunătoare, susținând în același timp bacteriile benefice. Pentru tratarea vaginozei bacteriene și reducerea mirosului vaginal neplăcut, utilizați gelul de cel puțin două ori pe zi, pentru o perioadă de cel puțin cinci zile. Dacă nu sunteți sigură dacă mirosul neplăcut se datorează vaginozei bacteriene sau dacă tratamentul nu vă ajută, contactați un medic. Este posibil să existe un alt motiv pentru prurit, cum ar fi o boală cu transmitere sexuală sau un tampon care a fost uitat și lăsat în vagin mai multe zile, sau chiar săptămâni. Da, se întâmplă și poate fi mai frecvent decât credeți!

Cum să scăpați de o scurgere urât mirositoare

La fel precum mirosul vaginal neplăcut, scurgerea urât mirositoare poate fi tratată cu Multi-Gyn ActiGel. Utilizați-l cel puțin de două ori pe zi timp de cinci zile consecutiv pentru a trata o infecție VB în curs și pentru a reduce scurgerea.

Pot preveni mirosurile neplăcute ale vaginului?

O igienă bună poate ajuta la prevenirea mirosului vaginal, dar nu exagerați! Scurgerile vaginale contribuie la auto – curățarea interiorului vaginului  iar practicile de igienă excesive pot provoca uscăciune și iritații. Pur și simplu spălați exteriorul vaginului (vulva) cu apă caldă sau folosiți un săpun delicat, fără parfum, precum Multi-Gyn FemiWash și uscați bine cu un prosop curat. Multi-Gyn FemiWash este o spumă delicată și cu pH echilibrat, care poate fi utilizată în siguranță pentru a curăța și reîmprospăta zona intimă, spre deosebire de săpunurile parfumate care pot afecta negativ nivelul pH-ului și echilibrul bacterian delicat din vagin. Spălarea o dată pe zi este de obicei suficientă, cu excepția momentului în care vă aflați la menstruație; atunci este posibil să doriți să vă spălați puțin mai des pentru a evita mirosul vaginal. Nu uitați să curățați și perineul (zona dintre deschiderea vaginală și anus). Puteți cumpăra atât Multi-Gyn ActiGel, cât și Multi-Gyn FemiWash aici.

Mai multe sfaturi pentru menținerea vaginului sănătos și fără miros neplăcut:

  • Purtați doar lenjerie albă, 100% din bumbac, care permite vaginului să respire
  • Spălați lenjeria cu un săpun ușor și clătiți bine
  • Evitați să folosiți balsamuri
  • Evitați utilizarea produselor de igienă feminină precum tampoane igienice, uleiuri de baie, uleiuri parfumate, talc, șervețele parfumate și deodorante vaginale
  • Folosiți prezervativ în timpul sexului pentru a vă proteja de bolile cu transmitere sexuală