Arsură vaginală și roșeață

Simțiți că vaginul dvs. arde de fiecare dată când urinați? Zona din jurul deschiderii vaginale este roșie și / sau umflată? Poate chiar vedeți mici fisuri sau răni pe pielea sensibilă a vulvei? Este posibil să aveți vaginită, care este doar un cuvânt mai îndrăzneț pentru iritarea vaginală. În timp ce multe femei asociază o zonă vaginală arzătoare cu infecția tractului urinar, iritarea vaginală poate fi la fel de bine cauzată de o infecție fungică, vaginoză bacteriană, uscăciune sau o boală cu transmitere sexuală. Roșeața și arsurile în zona vaginală sunt, de obicei, însoțite de iritații severe și durerere vaginală și vă pot afecta negativ calitatea vieții dacă nu sunt tratate. În funcție de ceea ce cauzează arsurile din zona vaginală, există multe tratamente eficiente fără prescripție medicală care vă pot ajuta. Și cu cât primiți un tratament mai repede, cu atât mai bine!

Tratamentul arsurilor vaginale

Tratamentul unui vagin roșu cu senzație de arsură variază în funcție de cauzele simptomelor. Una dintre cele mai frecvente cauze de iritație vaginală este infecția fungică, care poate fi tratată cu Multi-Gyn FloraPlus, un gel prebiotic sigur care stimulează bacteriile benefice din vagin și oferă o ameliorare imediată a iritației și a pruritului. Pentru VB, încercați Multi-Gyn ActiGel. Acest gel are un efect calmant direct asupra iritațiilor și a altor disconforturi vaginale. Dacă bănuiți că uscăciunea vaginală vă provoacă simptomele, alegeți Multi-Gyn LiquiGel, care previne iritațiile prin susținerea lubrifierii vaginului și a țesutului vaginal. Toate cele trei geluri sunt produse pe bază naturală. Pot fi cumpărate online sau la farmacia dvs. locală fără prescripție medicală. Dacă iritația și durerile vaginale produse de arsuri nu dispar după ce ați încercat un produs fără prescripție medicală, ar putea fi un semn al unei infecții mai grave sau a unei BTS care trebuie tratată cu antibiotice sau alte medicamente eliberate pe bază de rețetă. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră dacă nu sunteți sigură ce vă cauzează simptomele, astfel încât să puteți obține un diagnostic și tratamentul adecvat.

Ameliorarea arsurilor vaginale

Vaginul se irită uneori din cauza alergenilor și a lucrurilor din mediul nostru pe care le-ați suspecta cel mai puțin. Unele modificări simple ale stilului de viață vă pot ajuta să vă mențineți zona vaginală sănătoasă și vă pot ameliora de roșeață, arsură și alte simptome vaginale deranjante:

  • Purtați doar lenjerie de corp din bumbac 100%
  • Nu vă curățați vaginul de mai multe ori pe zi
  • Evitați să folosiți săpunuri, spray-uri și parfumuri în vagin
  • Evitați să folosiți hârtie igienică parfumată, tampoane, pantylinere și alte produse de igienă parfumate
  • Dormiți fără lenjerie intimă
  • Evitați să purtați pantaloni strâmți și să stați în costum de baie umed

Cauzele arsurilor vaginale

Iritarea, roșeața și o zonă vaginală arzătoare sunt simptome frecvente ale mai multor afecțiuni vaginale. Adesea, dar nu întotdeauna, acestea sunt un semn al modificărilor florei bacteriene care cauzează creșterea excesivă a microbilor dăunători și o scădere a bacteriilor benefice care reglează aciditatea din vagin și protejează împotriva infecțiilor. De obicei, roșeața, arsurile și urinarea dureroasă sunt însoțite de alte simptome care pot ajuta la explicarea problemei de bază.

  • Infecția fungică. O zonă vaginală cu senzație de arsură, combinată cu prurit sever și scurgeri groase, albe, indică de obicei o infecție fungică.
  • Vaginoza bacteriană (VB). Dacă vaginul și scurgerile vaginale au un puternic miros neplăcut , probabil cauza iritației este vaginoza bacteriană.
  • Uscăciune vaginală. Scurgeri anormale, prurit, infecții frecvente ale tractului urinar și o durere vaginală arzătoare atunci când faceți sex pot indica uscăciune vaginală, mai ales dacă ați trecut sau abia intrați la menopauză.
  • Boli cu transmitere sexuală (BTS). Mai multe boli cu transmitere sexuală pot provoca roșeață și o zonă vaginală arzătoare. Contactați un medic de fiecare dată când observați vezicule dureroase, scurgeri neobișnuite, dureri de stomac, umflături în jurul vaginului sau sângerări după sex sau între perioadele de ciclu menstrual.