De ce am prurit vaginal?

Dacă ați suferit vreodată de mâncărime vaginală, știți că este o afecțiune vaginală extrem de agravantă și incomodă. Mâncărimea vulvei și a vaginului este mai frecventă decât ați putea crede, dar multe femei încă se simt incomod să vorbească despre asta. Mâncărimea vaginală se poate datora unui număr de motive, inclusiv infecții, iritanți, uscăciune și boli cu transmitere sexuală. În funcție de ceea ce cauzează pruritul vaginal, există tratamente sigure și eficiente care vă pot ajuta să scăpați de simptome și să le împiedicați să revină.

Care este cauza pruritului vaginal?

Există mai multe cauze ale pruritului vaginal, unele mai frecvente decât altele:

  • Infecțiile fungice. Infecțiile fungice sunt cauzate de o creștere excesivă a ciupercii Candida albicans și sunt o cauză foarte frecventă de prurit vaginal intens. Acest lucru este valabil mai ales pentru femeile gravide, deoarece schimbările hormonale în timpul sarcinii pot reduce echilibrul pH-ului vaginal.
  • Alergeni sau iritanți. Utilizarea prezervativelor din latex sau a produselor de igienă parfumate, geluri de spălare sau a irigatoarelor poate provoca iritarea vaginului și o ușoară mâncărime. A purta lenjerie sintetică, a face sex, a merge cu bicicleta sau a călări poate provoca, de asemenea, frecare și mâncărime în zona vaginală.
  • Vaginoza bacteriană(VB). Simptomul caracteristic al VB este scurgerea urât mirositoare, dar uneori este asociat și cu pruritul vaginal.
  • Uscăciunea vaginală. Când intrați la menopauză, nașteți sau alăptați, nivelurile de estrogen ale corpului tind să scadă, ceea ce poate face membrana vaginului mai subțire, mai uscată și mai puțin elastică. Aceasta se numește atrofie vaginală și poate determina mâncărimea vaginului.
  • Boli cu transmitere sexuală. În unele cazuri, herpesul, păduchii pubieni, tricomoniaza și negii genitali pot provoca mâncărime vaginală.

Dacă nu sunteți sigură de ce aveți prurit vaginal, adresați-vă medicului. Identificarea cauzei problemei este crucială pentru obținerea tratamentului potrivit, care este deosebit de important dacă sunteți gravidă.

Tratamentul pruritului vaginal

Oțetul de cidru de mere, iaurtul, ulei de arbore de ceai, usturoiul, uleiul de nucă de cocos … internetul abundă în pretinsele remedii la domiciliu pentru prurit vaginal, dar nu există nicio dovadă a eficienței lor. Unele remedii casnice pot avea chiar efectul opus, provocând arsuri și iritații asupra vulvei și a vaginului. Dacă știți că pruritul este cauzat de o infecție fungică, mai sigur este să o tratați cu un produs care se eliberează fără prescripție medicală, cum ar fi Multi-Gyn FloraPlus.

Cum să opriți pruritul vaginal

Multi-Gyn FloraPlus este un gel prebiotic care stimulează lactobacilii benefici în vagin și ameliorează imediat pruritul și iritațiile supărătoare cauzate de creșterea excesivă a fungilor din vagin. Puteți să-l utilizați atât pentru tratarea infecțiilor fungice, cât și pentru a menține un echilibru microbian sănătos în zona vaginală, în special atunci când:

  • tocmai ați avut perioada de menstruație
  • ați avut relații sexuale neprotejate
  • luați sau ați luat antibiotice
  • aveți simptome precum mâncărime, iritație și scurgeri anormale

Dacă aveți probleme cu pruritul și doriți o ameliorare imediată, utilizați aplicatorul pentru a folosi o singură doză de Multi-Gyn FloraPlus în interiorul vaginului. Pentru a trata o infecție fungică, repetați aplicația la culcare timp de cinci zile consecutive. Multi-Gyn FloraPlus este un produs natural. Spre deosebire de tratamentele antifungice tradiționale pentru fungi, aceasta îmbunătățește flora vaginală în loc de a o distruge. Cumpărați de aici pentru o ameliorare imediată a pruritului vaginal deranjant. Dacă problema persistă după utilizarea gelului, contactați medicul dumneavoastră.