Îngrijirea vaginală (cum să vă îngrijiți vaginul)

Vaginul dvs. este conceput în mod esențial pentru a se autocurăța și cheia pentru o bună sănătate vaginală este să vă îngrijiți în general, să aveți o dietă echilibrată și exercițiile fizice. Dar chiar și un vagin sănătos poate beneficia de o rutină regulată de îngrijire intimă. O mare majoritate a femeilor își rad sau își epilează părul pubian astăzi, iar aceste metode obișnuite de îndepărtare a părului pot provoca probleme precum pielea iritată, pete roșii și mâncărimi incomode. Multe femei simt, de asemenea, o nevoie crescută de îngrijire vaginală în timpul menstruației și după naștere, când pielea este mai sensibilă decât în mod normal. A avea o rutină de îngrijire intimă nu trebuie să fie complicat și poate contribui mult la prevenirea disconforturilor și la senzația de curățenie și reîmprospătare în zona vaginală.

Rasul părului pubian

 Rasul este o metodă de îndepărtare a părului cu costuri reduse care se poate face cu ușurință acasă, așa că nu surprinde faptul că este de departe cea mai comună metodă de îndepărtare a părului. Dezavantajul este că are tendința de a provoca iritarea pielii, mâncărime, pete roșii, tăieturi, păr încarnat și infecție. Majoritatea femeilor își îndepărtează cel puțin o parte din părul pubian și stilurile variază de la tunderea ușoară până la rasul complet. Indiferent de stilul pe care îl alegeți, folosiți întotdeauna un aparat de ras ascuțit și luați în considerare tăierea părului pubian cu o foarfecă înainte de a vă rade. Urmați acești pași simpli pentru a minimiza riscul de iritare:

 Spălați vulva cu o spumă ușoară, cu pH echilibrat, cum ar fi Multi-Gyn FemiWash, pentru a curăța pielea și a permite un ras mai ușor și mai fin.

 Aplicați o cremă de ras groasă și radeți în direcția firelor de păr pentru a evita tăieturile și firele de păr încarnate. Clătiți de fiecare dată părul de pe aparatul de ras și încercați să nu treceți peste același loc de mai multe ori.

Clătiți, uscați cu un prosop curat și aplicați Multi-Gyn IntiSkin pentru un efect plăcut și răcoritor. Multi-Gyn IntiSkin calmează și hidratează pielea iritată.

Spălarea

Spălarea regulată a vulvei (părțile exterioare ale organelor genitale) vă poate ajuta să vă simțiți curată și revigorată, dar nu exagerați. Spălarea vulvei o dată pe zi sau de două ori pe zi în timpul menstruației este suficient. Evitați să folosiți săpun parfumat în zona dvs. intimă și alegeți, de preferință, un produs de igienă special formulat pentru vulvă, cum ar fi Multi-Gyn FemiWash.

În timpul menstruației și după sexul vaginal, este posibil să doriți să curățați vaginul (părțile interioare ale organelor genitale). În acest caz, spălați folosind irigatorul Multi-Gyn Vaginal Douche, o sticlă care se stoarce pentru femei, cu un capăt flexibil. Puteți utiliza irigatorul în combinație cu tabletele Multi-Gyn formulate special sau doar cu apă călduță.

Igiena în deplasare

Sunteți între dușuri sau trebuie să vă reîmprospătați pe drum? Există și o soluție pentru asta. Curățați vulva cu șervețele pentru igienă intimă, apoi aplicați Multi-Gyn IntiSkin pentru un efect răcoritor și calmant. Această rutină simplă curăță în mod eficient zona vaginală și elimină mirosul, lăsându-vă să vă simțiți revigorat. Multi-Gyn IntiSkin poate fi folosit ori de câte ori doriți și încape ușor în poșetă.

Perioada pre și post natală

Multe femei au disconfort și piele sensibilă în zona vaginală în timpul sarcinii și după naștere. În acest timp, poate fi necesar să vă completați rutina obișnuită de igienă cu produse special concepute pentru această perioadă. Compresele Multi-Gyn pot ajuta la calmarea pielii sensibile și la susținerea procesului natural de vindecare în zona intimă în timpul sarcinii și după naștere.

Sfaturi pentru îngrijirea vaginală

Când vine vorba de vagin, un gram de prevenție poate să conteze mult. Urmați aceste sfaturi de îngrijire intimă pentru a minimiza riscul de iritare și pentru a vă menține zona intimă sănătoasă – în interior și în exterior:

  • Purtați lenjerie de corp albă din materiale naturale, de preferință bumbac
  • Evitați să purtați tanga
  • Spălați lenjeria cu detergent fără parfum și clătiți bine
  • Luați în considerare să dormiți fără lenjerie intimă pentru a vă lăsa vaginul să respire
  • Alegeți întotdeauna produse de igienă special formulate pentru îngrijirea intimă
  • Evitați produsele de igienă feminină precum spray-uri și deodorante feminine, uleiuri parfumate, băi cu bule, uleiuri de baie, talc și pulbere
  • Folosiți o cremă hidratantă vaginală pe bază de apă sau siliciu pentru a trata uscăciunea
  • Încercați un lubrifiant vaginal pentru a trata uscăciunea în timpul sexului