Ce este vaginoza bacteriană?

Majoritatea vaginelor miros puțin din când în când și, de obicei, nu este nimic de îngrijorat. Dar dacă mirosul provenit din tractul vaginal este puternic și amintește de mirosul de pește, ar putea fi un semn de vaginoză bacteriană sau VB. Vaginoza bacteriană este cea mai frecventă infecție vaginală care provoacă miros vaginal, afectând una din patru femei din Europa. Femeile aflate la vârsta fertilă prezintă cel mai mare risc pentru VB, dar infecția este posibilă la orice vârstă. Deși VB este cauzată de un dezechilibru bacterian și nu este considerată o boală cu transmitere sexuală, vă poate crește riscul de a contracta o boală mai gravă, de exemplu, chlamydia. Vestea bună este că VB este ușor de tratat și prevenit cu produse naturale pe care le puteți cumpăra online sau la farmacia dvs. locală.

Simptomele vaginozei bacteriene

Semnul prevestitor al vaginozei bacteriene este scurgerea vaginală cu un miros înțepător, asemănător cu cel de pește, care uneori se înrăutățește în timpul sau după actul sexual, sau după menstruație. Textura și culoarea scurgerilor se schimbă adesea. Este posibil să observați că scurgerea vaginală devine mai subțire și mai apoasă și capătă o culoare alb-cenușie. Unele femei au, de asemenea, mâncărime sau iritații în zona vaginală, dar acest lucru este destul de neobișnuit. Și până la jumătate din toate femeile infectate cu VB nu au deloc simptome.

Tratamentul vaginozei bacteriene

VB este în mod normal tratată cu antibiotice, geluri sau creme prescrise de un medic, dar multe femei au fost ajutate și de tratamente eficiente fără prescripție medicală. Dezavantajul antibioticelor este că elimină atât bacteriile benefice, cât și cele dăunătoare din vagin, ceea ce perturbă echilibrul bacterian și crește riscul de a contacta o altă infecție. Din păcate, până la jumătate din toate infecțiile se repetă în decurs de 12 luni, în ciuda tratamentului. Pentru a evita infecțiile recurente ale vaginozei bacteriene, poate doriți să încercați un produs natural, cum ar fi Multi-Gyn ActiGel, o alternativă fără prescripție medicală la antibiotice care susține bacteriile bune și oferă o ameliorare instantanee a simptomelor deranjante ale VB. Partenerii sexuali de sex masculin nu trebuie să fie tratați pentru VB, dar dacă sunteți o femeie cu un partener de sex feminin, ar trebui să fie și ea tratată, deoarece femeile își pot transmite infecția reciproc în timpul sexului. Este deosebit de important să primiți tratament dacă sunteți gravidă, deoarece VB poate duce la naștere prematură sau greutate mică la naștere.

Cum se tratează vaginoza bacteriană

Pentru a trata vaginoza bacteriană cu Multi-Gyn ActiGel, pur și simplu stoarceți o cantitate mică pe vârful degetelor și aplicați-o în jurul deschiderii vaginale de cel puțin două ori pe zi timp de cel puțin cinci zile. Deoarece gelul este un produs natural fără efecte secundare, îl puteți folosi de câte ori doriți pentru a susține sănătatea vaginală și a preveni infecțiile cu VB, precum și cu fungi. Folosiți-l pentru a scăpa de simptomele tulburătoare ale VB și pentru a vă îmbunătăți calitatea vieții.

Cauzele vaginozei bacteriene

În afară de intestin, vaginul dvs. găzduiește mai multe bacterii decât oriunde în corpul dvs., majoritatea aparținând familiei Lactobacillus. Aceste bacterii „bune” au o dublă funcție reglând nivelul pH-ului vaginului și menținând bacteriile dăunătoare sub control. Dar dacă pH-ul din vagin crește peste 4,5, acest echilibru natural este perturbat și bacteriile dăunătoare pot începe să crească necontrolat, ducând la vaginoza bacteriană. Cercetătorii încă nu înțeleg pe deplin cauzele acestor modificări, dar există câțiva factori care probabil vă cresc riscul de infecție. De exemplu, este mai probabil să apară vaginoza bacteriană dacă:

  • sunteți fumătoare
  • sunteți gravidă
  • aveți mai mulți parteneri sexuali
  • întrețineți relații sexuale cu un nou partener
  • sunteți femeie și faceți sex cu o altă femeie
  • faceți excesiv dușuri vaginale
  • utilizați un dispozitiv contraceptiv intrauterin
  • nu produceți suficiente bacterii Lactobacillus în tractul vaginal

Vaginoză bacteriană sau infecție fungică?

Vaginoza bacteriană și infecțiile fungice sunt cele mai frecvente probleme vaginale la femei și, deoarece au simptome similare, cele două se confundă uneori. În timp ce ambele sunt cauzate de un dezechilibru în flora vaginală naturală și sunt de obicei asociate cu o scurgere neobișnuită, aspectul scurgerilor diferă. Scurgerile groase, granuloase și inodore sunt probabil cauzate de fungi, în timp ce scurgerile apoase, de culoare alb-cenușie, care miros a pește, se datorează probabil VB. Dacă nu sunteți sigură ce vă cauzează simptomele sau dacă aveți în continuare simptome după ce ați încercat un produs fără prescripție medicală, consultați un medic pentru a exclude orice boală cu transmitere sexuală sau alte afecțiuni grave.