Ce este infecția vaginală cu fungi?

Simțiți o iritație însoțită de prurit a vaginului? Ați observat o scurgere groasă, albă? Simțiți chiar o senzație de arsură în jurul deschiderii vaginale atunci când mergeți la baie? Atunci este posibil să aveți o infecție fungică – și nu sunteți singura. Până la trei din patru femei suferă o infecție fungică cel puțin o dată în viață și multe femei suferă de infecții recurente. Din fericire, infecțiile cu fungi nu sunt periculoase și cele mai multe dintre ele sunt tratate ușor și prevenite cu produse pe care le puteți cumpăra online sau de la farmacia locală.

Simptomele infecțiilor vaginale fungice

O infecție vaginală cu fungi afectează atât vaginul, cât și vulva, iar simptomele pot varia de la foarte ușoare la severe. Dacă aveți o infecție cu fungi, probabil că veți experimenta unele sau toate aceste simptome comune:

  • Mâncărime și iritații în zona vaginală
  • Scurgere albă, groasă brânzoasă
  • Roșeață în și în jurul vaginului
  • Vulva umflată
  • Senzație de arsură în timpul urinării sau în timpul actului sexual

Infecțiile fungice severe  care provoacă mâncărime extremă pot duce, de asemenea la fisuri dureroase și răni în zona vaginală.

Tratamentul infecțiilor vaginale fungice

Tratamentul standard pentru Candida albicans îl reprezintă medicamentele antifungice sub formă de tablete, creme și ovule, fie fără prescripție medicală, fie prescrise de un medic. Deși medicamentele antifungice sunt de obicei eficiente pe termen scurt, ele pot perturba flora vaginală și adesea vin cu unele efecte secundare nedorite. De fapt, una din trei femei suferă o altă infecție cu fungi în termen de 3 – 6 luni de la utilizarea tratamentului antifungic. Un tratament mai blând pentru simptomele infecțiilor cu fungi este Multi-Gyn FloraPlus, un gel prebiotic natural.

Cum se tratează o infecție fungică

Multi-Gyn FloraPlus este un gel prebiotic care tratează simptomele infecției fungice susținând bacteriile „bune” și optimizând nivelul pH-ului din vagin. Utilizați Multi-Gyn FloraPlus ori de câte ori vaginul dvs. are nevoie de puțin ajutor, dar mai ales atunci când:

  • tocmai ați trecut de perioada ciclului menstrual
  • ați avut relații sexuale neprotejate
  • luați sau ați luat antibiotice
  • aveți simptome precum mâncărime, iritație și scurgere anormală

Pentru a trata o infecție vaginală fungică, pur și simplu aplicați gelul în vagin, la culcare, timp de cinci zile consecutiv. De asemenea, puteți utiliza oricând unul dintre tuburile cu doză unică pentru a stimula flora vaginală. Multi-Gyn FloraPlus este un produs natural. Folosiți-l pentru a obține imediat ameliorarea simptomelor neplăcute ale infecției fungice!

Cauzele infecțiilor fungice vaginale

Vaginul găzduiește o gamă largă de bacterii, fungi și alte microorganisme care ajută la menținerea sănătății tractului vaginal și la apărarea acestuia împotriva microorganismelor dăunătoare. Dar uneori se elimină echilibrul delicat al microorganismelor, ceea ce poate determina iritarea și infectarea vaginului. Majoritatea infecțiilor cu fungi se datorează creșterii excesive a unei ciuperci numite Candida albicans. Sarcina, utilizarea antibioticelor, diabetul necontrolat, un sistem imunitar slab și nivelurile ridicate de estrogen (de exemplu din anumite tipuri de contraceptive orale) sunt factori care pot contribui la creșterea excesivă a fungilor și, la rândul lor determină creșterea riscului de infecție.

Infecție fungică sau vaginoză bacteriană (VB)?

Infecțiile fungice sunt uneori confundate cu o altă infecție vaginală obișnuită – vaginoza bacteriană sau VB. Ambele se datorează unui dezechilibru în flora vaginală și pot provoca scurgeri vaginale neobișnuite, dar textura și mirosul scurgerii le deosebesc de obicei. Dacă scurgerea este alb-cenușie, apoasă și are un miros neplăcut, este probabil vaginoza bacteriană. Dacă scurgerea este groasă, albă, inodoră, brânzoasă, cel mai probabil este o infecție fungică. Dacă nu sunteți sigură ce vă cauzează simptomele sau dacă aveți în continuare simptome după ce încercați un produs fără prescripție medicală, consultați un medic pentru a exclude orice boală cu transmitere sexuală sau alte afecțiuni mai grave.