Vaginoza bacteriană rezultă dintr-o creștere excesivă a bacteriilor din vagin.

Ați simțit vreodată un miros ciudat din zona intimă?

Un miros puternic și neplăcut care v-a făcut să vă simțiți puțin inconfortabil? Acest lucru s-ar putea datora unui dezechilibru bacterian cunoscut și sub denumirea de vaginoză bacteriană (VB).

Ce cauzează vaginoza bacteriană?

Vaginoza bacteriană rezultă dintr-o creștere excesivă a bacteriilor din vagin. În mod normal, lactobacilii sănătoși sunt bacteriile dominante din vagin, dar dacă VB se dezvoltă, alte bacterii nedorite încep să depășească lactobacilii.

Cauza exactă a acestei creșteri excesive este necunoscută, dar există câțiva factori care ar putea crește riscul, cum ar fi activitatea sexuală. Cu toate acestea, este important să subliniem că VB poate să apară și în absența activității sexuale. Prin urmare, vaginoza bacteriană nu este considerată a fi o boală cu transmitere sexuală.

Simptome

Următoarele simptome pot indica vaginoza bacteriană:

  • Miros urât, asemănător cu peștele (care se poate intensifica după actul sexual)
  • Scurgere vaginală subțire, alb cenușie
  • Simptomele mai puțin frecvente sunt arsurile în timpul urinării și pruritul vaginal

Cum se trateză vaginoza bacteriană?

Pentru majoritatea femeilor, vaginoza bacteriană este inofensivă, dar poate fi destul de incomodă. Tratamentul vizează de obicei ameliorarea simptomelor. Cea mai comună formă de tratament pentru vaginoza bacteriană sunt antibioticele. Acestea sunt prescrise fie sub formă de comprimat pe cale orală, fie sub formă de comprimate vaginale. Pentru majoritatea femeilor, acesta este un tratament eficient, însă poate provoca reacții adverse, cum ar fi greață și vărsături. Consumul de alcool în combinație cu aceste antibiotice poate crește severitatea efectelor secundare.

Un alt tratament uzual este utilizarea de produse de auto-îngrijire pe care le puteți obține de la farmacie sau de la drogherie. Majoritatea acestor produse acționează pentru a restabili nivelul pH-ului vaginal.

Asigurați-vă întotdeauna că utilizați un produs natural care tratează vaginoza bacteriană, precum și refacerea florei vaginale, contribuind la prevenirea infecțiilor viitoare. Multi-Gyn ActiGel tratează vaginoza bacteriană (VB) și oferă ameliorarea directă a simptomelor (iritație, sensibilitate, roșeață și durere) legate de problemele bacteriene.

Vaginoza bacteriană în timpul sarcinii

În timpul sarcinii, vaginoza bacteriană poate crește în unele cazuri riscul de complicații, cum ar fi nașterea prematură sau avortul spontan. Dacă sunteți gravidă și aveți simptome legate de vaginoza bacteriană, contactați medicul dumneavoastră.

Vreți să aflați mai multe?

De unde pot cumpăra produsele Multi-Gyn?

Felicitări, ești foarte aproape de a scăpa de disconforturile tale vaginale! Produsele Multi-Gyn pot fi cumpărate fără prescripție medicală în farmacii și drogherii din peste 50 de țări din întreaga lume.

Acțiune